Taigi pasikuičiau internete, susiradau įvairių receptų ir iš gausybės susimodeliavau tokį netikro Pesto variantą:
1 skiltelė česnako;
10 šviežio baziliko lapelių (kolkas tiek turėjo mano augintas bazilikėlis);
20 špinatų lapelių (juos anot vieno recepto reik apvirt pora minučių - tai aš taip ir padariau);
100 gr. lazdyno riešutų (tikrajame variante dedami kedro riešutai);
Alyvuogių aliejaus (iš akies);
Parmezano sūrio (dėjau tiek, kiek šaldytuve radau, na tokia sauja gavosi sutarkavus);
Žiupsnelis džiovinto raudonėlio;
Žiupsnelis druskos;
Taigi pirma mikseriu sumaliau česnaką su baziliku ir trupučiu aliejaus. Tuomet sudėjau smulkintus riešutus. Vėl sumaliau. Vėliau - apvirtus špinatus, parmezano sūrį, raudonėlius bei druską. Į tarpus tarp ingridientų vis pamaldavau iki vientisos masės. Aliejaus pyliau irgi į tarpus, kad masė būtų grietinės konsistencijos. Na kvepia tai gardžiai ir šiaip skanus, gal kiek aštrokas, turbūt dėl to, kad česnakas šių metų :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą